Υπηρεσίες

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
με την χρήση πολύ λεπτών βελόνων, μιας χρήσεως, χωρίς χρήση φαρμάκων και απόλυτα ασφαλής όταν γίνεται από γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο. Ενδείκνυται για παθήσεις όπως αυχεναλγία, οσφυαλγία - ισχιαλγία, αθλητικές κακώσεις, τενοντίτιδες, χρόνιο πόνο, διακοπή καπνίσματος, παχυσαρκία - απώλεια βάρους, κεφαλαλγίες, ημικρανίες,άγχος, διαταραχές ύπνου, δυσμηνόρροια, ευερέθιστο έντερο, μεθερπητική νευραλγία, νευραλγία τριδύμου, κυτταρίτιδα, αναζωογόνηση προσώπου,  κ.ά.

Σχετικά άρθρα

ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
με την χρήση ειδικών συσκευών για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων του βελονισμού για όλες τις παραπάνω παθήσεις. Οι συσκευές διαθέτουν ζεύγη ηλεκτροδίων τα οποία συνδέονται σε συγκεκριμένα ζεύγη σημείων βελονισμού στα οποία παρέχεται ήπιας έντασης ηλεκτρικό ερέθισμα για 15-20 λεπτά.

ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
με την τοποθέτηση πολύ μικρών βελόνων (1 mm) σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού ώστε να προσφέρουμε βελτίωση σε όλες τις παραπάνω παθήσεις. Οι μικροσκοπικές αυτές βελόνες παραμένουν στο αυτί ως και 15 ημέρες χωρίς κανένα περιορισμό και καμμία αντένδειξη. Τις διεγείρουμε πατώντας με τα δάκτυλά μας σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Σχετικά άρθρα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εκτίμηση κινητικών και λειτουργικών ελλειμμάτων, μυικών ανισορροπιών οι οποίες προκαλούν την εμφάνιση πόνων και εκφυλίσεων και η διαχείριση αυτών με την χρήση τεχνικών διόρθωσης με κινητοποίηση και χαλάρωση περιτονιών, μυών και τενόντων και επανεκπαίδευση σε φυσιολογικά κινητικά πρότυπα. Η σωστή κίνηση της λεκάνης και ο φυσιολογικός ρυθμός της αναπνοής είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση μιας λανθασμένης στάσης. Χρησιμοποιούνται επίσης και ασκήσεις με λάστιχα, τροχαλίες, μικρά βάρη, θεραπευτική μπάλα, διατάσεις κ.ά.

ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΗΣ (ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗΣ) ΤΟΞΙΝΗΣ (BOTOX, DYSPORT) ΣΕ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η σπαστικότητα ορίζεται ως η ταχύτητοεξαρτώμενη αύξηση του μυϊκού τόνου από βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος σε παθήσεις όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η σκλήρυνση κατά πλάκας, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις του νωτιαίου μυελού και εγκεφαλική παράλυση. Η ύπαρξη σπαστικότητας στο άνω και κάτω άκρο περιορίζει την λειτουργικότητα και την κίνηση του ατόμου, είναι επιβαρυντική στην ψυχολογία του και μπορεί να προκαλεί νέους τραυματισμούς. Η αλλαντική (βοτουλινική) τοξίνη προκαλεί αποκλεισμό της ακετυλοχολίνης στην νευρομυική σύναψη με αποτέλεσμα την παράλυση των μυών που νευρώνονται από τις συγκεκριμένες νευρικές απολήξεις έτσι ώστε να απελευθερώνεται η κίνηση που χρειαζόμαστε στις παραπάνω παθήσεις. Υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι της τοξίνης (A-G) με τον A τύπο (ΒοΝΤ-Α) να χρησιμοποιείται ευρέως. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα των εγχύσεων της ΒοΝΤ-Α στη διαχείριση της σπαστικότητας. Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς παρενέργειες όταν τηρούνται οι προβλεπόμενες δοσολογίες ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει από 3-6 μήνες.

ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΩΝ

Συμπληρωματικά στον βελονισμό χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα την συσκευή Cefaly® η οποία δρα διεγείροντας τον πρώτο κλάδο του τριδύμου νεύρου με μικροώσεις οι οποίες παράγονται από ένα ηλεκτρόδιο το οποίο τοποθετείται στο μέτωπο και βρίσκεται στο κέντρο της συσκευής η οποία εφαρμόζεται όπως τα γνωστά σε όλους μας γυαλιά ηλίου. Έχει τρεις ταχύτητες - οξεία κρίση, πρόληψη, αντιστρές-, απλή λειτουργία και ελάχιστες παρενέργειες αν εφαρμοστεί σωστά. Η συγκεκριμένη συσκευή επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνη της.

ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΝΑΡΡΟΠΗΣ ΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

με ηλεκτρικό μηχανισμό για παθήσεις όπως οσφυαλγία, ραχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα των ισχίων κ.ά. Ο μηχανισμός αυτός είναι απόλυτα ελεγχόμενος από τον θεραπευτή, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού, προκαλείται σταδιακή αποσυμφόρηση των μεσοσπονδύλιων διαστημάτων της σπονδυλικής στήλης ιδιαίτερα στο κατώτερο τμήμα αυτής, εκτεταμένη διάταση μυικών, τενόντιων, συνδεσμικών και θυλακικών στοιχείων του σώματος καθώς και βελτιωμένη αιματική κυκλοφορία και στάση.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GLOBUS

για προπόνηση ενδυνάμωσης όλου του σώματος. Καθώς η μηχανή δονείται, μεταδίδει ενέργεια στο σώμα, αναγκάζοντας τους μυς να συστέλλονται και να χαλαρώνουν δεκάδες φορές κάθε δευτερόλεπτο. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η σωστή και υπό ιατρική επίβλεψη άσκηση με την πλατφόρμα δόνησης, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, στην βελτίωση της ισορροπίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, στην μείωση πόνων στην πλάτη και στην μέση αλλά και σε πιθανή μείωση της απώλειας οστικής μάζας. Διαρκεί μέχρι και 15 λεπτά. Προηγείται η λήψη ιατρικού ιστορικού και κλινικής εξέτασης. Αποφεύγεται σε άτομα με βηματοδότη, επιληψία, νεοπλασίες, οξείες φλεγμονές, πρόσφατη θρομβωτική νόσο καθώς και στην εγκυμοσύνη.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
για ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις, στον αυχένα και στην οσφυϊκή μοίρα με χρήση φαρμάκων και ενέσιμου κολλαγόνου καθώς και για αναζωογόνηση προσώπου, σύσφιξη και κυτταρίτιδα σώματος με χρήση κολλαγόνου, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, υαλουρονικού οξέος και άλλων ουσιών.

Χρησιμοποιούνται σύριγγες με πολύ μικρές βελόνες μήκους ως και 12 χιλιοστών μέσω των οποίων χορηγούμε την επιθυμητή ουσία ( τοπικό αναισθητικό, κολλαγόνο, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, βιταμίνες κ.ά.) κάτω από το δέρμα σε μικρές ποσότητες, σε μεγάλη έκταση ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
για την διαχείριση του πόνου με την χρήση ενέσιμων σακχαρούχων διαλυμάτων για παθήσεις του άνω και κάτω άκρου καθώς και της σπονδυλικής στήλης. Οι εγχύσεις γίνονται σε συνδέσμους και τένοντες και είναι απόλυτα ασφαλείς χωρίς παρενέργειες.

Σχετικά άρθρα

Copyright © 2015 All Rights Reserved
Νάβαλης Κωνσταντίνος - Φυσίατρος
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions