Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης εγκαινιάζει νέα συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο “Exercise is Medicine-Global”.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με το ΔΣ του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’, το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association).

Στόχος του εν λόγω διεθνούς δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στο γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσή της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει ανάλογη εκπαίδευση και πιστοποίηση των ενδιαφερομένων μελών της εταιρείας μας. ώστε να υπάρξει ένας ικανός αριθμός πιστοποιημένων Φυσιάτρων που θα μπορούν να συνταγογραφούν την άσκηση (είδος, ποσότητα, χρονική διάρκεια) για κάθε ασθενή εξατομικευμένα.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά για την παροχή κατάλληλης μορφής άσκησης, η οποία θεωρείται φάρμακο ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://exerciseismedicine.gr/

Copyright © 2015 All Rights Reserved
Νάβαλης Κωνσταντίνος - Φυσίατρος
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Δ.: Λ. Κηφισίας 317 Γ, 14561 Κηφισιά
Τ.: 210 6205129-30