Άρθρα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με το ΔΣ του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’, το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association).

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε την συσκευή BTL-6000 TR-Therapy, για την επίτευξη βέλτιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στις περιοχές που επιθυμούμε.

Ο όρος οφείλεται στον Αμερικανό στρατιωτικό γιατρό Richard Niemtzow, MD, PhD, ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρωτόκολλο στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η δυσφορία στην κνήμη και στους μηρούς κατά τη διάρκεια της βάδισης είναι ένα χαρακτηριστικό της διαλείπουσας χωλότητας, αλλά το να βαδίζουμε περισσότερο - όχι λιγότερο - μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπενθυμίζουμε τις συστάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τον τρόπο επαναλειτουργίας των ιατρείων,τον τρόπο προσέλευσης των ασθενών και την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας του προσωπικού των ιατρείων και των ασθενών.

Ο τραυματισμός στα γόνατα σε νεαρή ηλικία αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα, λένε οι ερευνητές.

Η Προλοθεραπεία, γνωστή και ως ενέσιμη θεραπεία πολλαπλασιασμού ή αναγέννησης (proliferation or regenerative injection therapy), βασίζεται σε μια ιδέα που αντιτίθεται σε έναν κοινό στόχο στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας: τη μείωση της φλεγμονής.

Η Εταιρεία για την Έρευνα του Βελονισμού (Society for Acupuncture Research- SAR), ιδρύθηκε το 1993 στις ΗΠΑ και είναι ένας κορυφαίος διεθνής ερευνητικός οργανισμός που είναι αφιερωμένος στην αυστηρή επιστημονική έρευνα και την τεκμηριωμένη πρακτική του βελονισμού.

Τι είναι;

Η θεραπεία με PRP είναι μια ενέσιμη θεραπεία που επαναφέρει τα δικά σας συγκεντρωμένα αιμοπετάλια σε περιοχές χρόνιας εκφύλισης των τενόντων, αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.

Οι νέοι που δαπανούν περισσότερο από 5 ώρες την ημέρα σε smartphones έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι. Αυτό, λένε οι ειδικοί, σημαίνει ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τις στρατηγικές και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Σελίδα 1 από 5
Copyright © 2015 All Rights Reserved
Νάβαλης Κωνσταντίνος - Φυσίατρος
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Δ.: Λ. Κηφισίας 317 Γ, 14561 Κηφισιά
Τ.: 210 6205129-30