Άρθρα

Οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ βιώνουν πόνο στην μέση και το 40% υποστηρίζει πως ο πόνος περιορίζει τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Η άσκηση βελτιώνει τον ύπνο και, μαζί, βοηθούν στη διατήρηση της απώλειας βάρους σε άτομα με παχυσαρκία, αποδεικνύει μια νέα μελέτη.

Μια νέα μελέτη  θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινή πεποίθηση της χρήσης στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, για τη θεραπεία του πόνου στη μέση, εάν η άσκηση και άλλες μη φαρμακευτικές θεραπείες δεν λειτουργούν άμεσα.

Εάν είστε ένας από τους 65 εκατομμύρια Αμερικανούς - περίπου 1 στους 4 ενήλικες - που είχαν πρόσφατα πόνο στη μέση, αναζητήστε την αιτία στην Βιομηχανική Επανάσταση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πρόσφατα ότι οι σημαντικές μεταβολές στον τρόπο ζωής, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλαγών στην εργασία, οδήγησαν και σε αλλαγές στη σπονδυλική στήλη μας και σε πόνους στην πλάτη. Και ήταν οι Νεάντερταλ (Neanderthal) που βοήθησαν τους επιστήμονες να το καταλάβουν αυτό.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με το ΔΣ του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’, το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association).

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε την συσκευή BTL-6000 TR-Therapy, για την επίτευξη βέλτιστου θεραπευτικού αποτελέσματος στις περιοχές που επιθυμούμε.

Ο όρος οφείλεται στον Αμερικανό στρατιωτικό γιατρό Richard Niemtzow, MD, PhD, ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρωτόκολλο στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η δυσφορία στην κνήμη και στους μηρούς κατά τη διάρκεια της βάδισης είναι ένα χαρακτηριστικό της διαλείπουσας χωλότητας, αλλά το να βαδίζουμε περισσότερο - όχι λιγότερο - μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Υπενθυμίζουμε τις συστάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τον τρόπο επαναλειτουργίας των ιατρείων,τον τρόπο προσέλευσης των ασθενών και την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας του προσωπικού των ιατρείων και των ασθενών.

Ο τραυματισμός στα γόνατα σε νεαρή ηλικία αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα, λένε οι ερευνητές.

Σελίδα 1 από 5
Copyright © 2015 All Rights Reserved
Νάβαλης Κωνσταντίνος - Φυσίατρος
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Δ.: Λ. Κηφισίας 317 Γ, 14561 Κηφισιά
Τ.: 210 6205129-30