Άρθρα

To 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, στο κτήριο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η επαφή με τη φύση έχει θετικό αντίκτυπο στις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία του άγχους. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα μιας νέας μελέτης όπου οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση της δραστηριότητας στην αμυγδαλή μετά από μία ώρα περπάτημα στο δάσος σε υγιείς ενήλικες, αλλά όχι μετά από μια βόλτα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο πόλης.

Ο εν τω βάθει (βαθύς) βελονισμός παρέχει σημαντική, μακροπρόθεσμη ανακούφιση από την χρόνια κεφαλαλγία τύπου τάσεως (ΚΤΤ), σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ενήλικες ηλικίας 85 ετών και άνω που περπατούσαν μία ώρα ή περισσότερο κάθε εβδομάδα είχαν 40% μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία σε σύγκριση με λιγότερο ενεργείς συνομηλίκους, σύμφωνα με στοιχεία από περισσότερα από 7.000 άτομα.

Το παλιό ρητό «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» είναι λάθος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον έλεγχο του βάρους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen.

Οι μισοί ενήλικες στις ΗΠΑ βιώνουν πόνο στην μέση και το 40% υποστηρίζει πως ο πόνος περιορίζει τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Η άσκηση βελτιώνει τον ύπνο και, μαζί, βοηθούν στη διατήρηση της απώλειας βάρους σε άτομα με παχυσαρκία, αποδεικνύει μια νέα μελέτη.

Μια νέα μελέτη  θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινή πεποίθηση της χρήσης στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, για τη θεραπεία του πόνου στη μέση, εάν η άσκηση και άλλες μη φαρμακευτικές θεραπείες δεν λειτουργούν άμεσα.

Εάν είστε ένας από τους 65 εκατομμύρια Αμερικανούς - περίπου 1 στους 4 ενήλικες - που είχαν πρόσφατα πόνο στη μέση, αναζητήστε την αιτία στην Βιομηχανική Επανάσταση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πρόσφατα ότι οι σημαντικές μεταβολές στον τρόπο ζωής, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλαγών στην εργασία, οδήγησαν και σε αλλαγές στη σπονδυλική στήλη μας και σε πόνους στην πλάτη. Και ήταν οι Νεάντερταλ (Neanderthal) που βοήθησαν τους επιστήμονες να το καταλάβουν αυτό.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συνεργασία του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με το ΔΣ του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς», στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’, το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association).

Σελίδα 1 από 6
Copyright © 2015 All Rights Reserved
Νάβαλης Κωνσταντίνος - Φυσίατρος
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

κατασκευή ιστοσελίδων webmac
υπηρεσίες ιατρικού marketing Health Solutions
Δ.: Λ. Κηφισίας 317 Γ, 14561 Κηφισιά
Τ.: 210 6205129-30